2013. október 4., péntek

Fullmetal Alchemist - Milos Szent Csillaga /2011/


Az Animax egy este leadta a Fullmetal Alchemist második moziját. A Milos Szent Csillaga nem sokban különbözik grafikában és történet vezetésben a Testvériségtől. Ugyanolyan minőségi audiovizuális élményt kaptunk megfelelő érdeklődés fenntartással. Bár kicsit zavaró, hogy ismét a Bölcsek köve jön elő, de ezt elnézem a többi pozitív dolog miatt.

"A két testvér ismét kap egy kis felfordulás engedélyt Mustang segítségével. Table City, ahol régen a milosiak éltek most Amestris fennhatósága alatt van. Csak egy völgy az, ami elválasztja Cretatól. Abban a völgyben élnek a milosiak, akiket már említettem. Ebbe a hármas bunyóba keveredik bele Edward és Alphonse Elric, valamint ismét jönnek a megszállottak, akik hitük szerint csak is Milos Szent Csillaga által tudnak győzedelmeskedni."


Röviden így lehetne összefoglalni. Bár sok magyarázatot nem kapunk belőle, de azért utalások vannak a sorozatokra. A Testvériségből csak Roy Mustang és Winry Rockbell kap nagyobbacska szerepet, a többiek közül pedig csak Amstrong és Hawkeye lép fel egy-egy pillanatra. Az új szereplők azonban kicsit hasonlítanak a régebbiekre. Julia Crichton engem nagyon emlékeztetett a Shamballa hódítójában mutatkozó Noahra, valamint az első sorozatból Rosera. Az állítólagos testvére (Atlas) pedig kicsit hasonlított Sebzettre, de a negatív élmények miatt ez az utánérzés eltűnik.

Az animáció és a jelenetek nagyon profik lettek (legalábbis az én szememnek azok). A színvilág is hasonlatos a többi Fullmetal Alchemist animére. A jelenetekben pedig minden izgalom van. A harcok látványosak: van vérrel festett transzmutációs kör, levegőben való alkímia, de a jó öreg "összeatenyeretéskész" sem hiányzott. Valamint ismét megmutatták milyen nagyszerű az emberi fantázia, hogy ismét egy egész várost ráépítettek egy másikra. Ez persze nem olyan nagy dolog, de, hogy ez nem először csinálták és nem is ugyanúgy! Ötletesnek tartom a városi szerkezetet is.

Röviden és tömören nagyon tetszett és nem bántam meg, hogy megnéztem és a másnapi korán kelés ellenére is vég néztem. Valamint ajánlanám minden olyannak, aki szerelmese a sorozatnak, de azoknak is, akik most akarnak belekóstolni az anime világába. Hajrá!

Rendező: Murata Kazuya 
Cím: Hagane no Renkinjutsushi: Mirosu no Seinaru Hoshi 鋼の錬金術師 嘆きの丘(ミロス)の聖なる星 (jp)
Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos (eng)
Hossza: 110 perc
Stúdió: BONES


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése