2013. október 4., péntek

Lidércfölde - Hollow Fields /2007/


Még anno a Mondo Magazin hasábjain láttam eme manga reklámját. Akkor már eldöntöttem, hogy ezt valahogyan meg fogom szerezni, csak aztán bejött sok minden más aztán elfeledkeztem róla. De aztán jött az a bizonyos szerencse és az őszi MondoConon sikeresen elhappoltam mások orra elöl....

"Még sosem volt ilyen veszélyes elfelejtened a házi feladatot!

A kis Lucy Snow-nak a városka barátságos általános iskolájában kellett volna eltöltenie egy kellemes első napot, ehelyett a sors bizarr tréfájának köszönhetően Miss Weaver intézetébe került, a Tudós és Etikátlan Tehetségek Akadémiájára, amit úgy is neveznek: Lidércfölde."


A Japán Külügyminisztérium Nemzetközi Manga pályázatának második és egyetlen nem ázsiai helyezettjével találkozhatunk eme mű olvastakor. Madeleine Rosca egy ausztrál művész/író, aki Hollow Fields (magyarul: Lidércfölde) című manga alkotója. A történet önmagában 3+1 kötetet ölel fel, ahol a plusz ráadás magában foglalja az első hármat. Magyarországon a Vad Virágok Könyvműhely vette gondozásába és adta ki minőségi munkaként.

Bónuszként még a mangakának van egy DeviantArt gallériája, ahol gyönyörű steampunk alkotásaival nyűgöz le minket.

A történet - mint már fentebb lehetett olvasni, - egy kilenc éves kislányról szól, aki egy normális iskola helyett Lidércföldén köt ki. A poént nem lövöm le, inkább csak ajánlani tudom! Ahhoz képest, hogy egy nem ázsiai mangakáról van szó, egész jó, sőt lenyűgöző a rajzolása. A karakterek kidolgozottak mind személyiségileg, mind látványilag. A háttér technika is tetszett. Bár megjegyezném, hogy elsőre talán kicsit túl "kicsiknekvalónak" tűnik, de vannak benne azért borzongatós részek. Sőt! Madeleine Rosca még egy kis betekintést is ad a vázlatok, előkészületek, elvetett ötletek közé.

Összességében egy nagyon jó kis történet. A három kötet büszke tulajdonosa vagyok.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése