2014. augusztus 4., hétfő

XS, 32... Kaufe? Ja...


Németországból visszatérve a ruhatáram is bővült - egy kicsit, mivel végre találhattam magamnak normális méretű ruhákat (nem is beszélve arról, hogy sikerült még így is fogynom - igen, most sokan sóhajtoznak, hogy mekkora hülye vagyok, de valaki a túlsúllyal küszködik. Nos hát, én azzal, hogy egyáltalán legyen súlyom).

Sok mindent sikerült látnom, de a legalapvetőbb dolog, ami megragadt bennem, hogy egy akkora kaliberű városban, mint Peine (ami közel csak akkora lehet, mint Szombathely), mi minden van. A sétáló utcája tele van olyan üzletekkel, ahova tényleg érdemes benézni. És nem csak vásárlás céljából, hanem ötletek, tippek lopása miatt is. Az eladók kedvesek (többségében még angolul is tudnak).

De visszatérek az eredeti dologra. Ruhák. Nos. Voltunk Braunschweigben, Brémában, Magdeburgban akkor, amikor lehetett vásárolni (alias szombaton, mert Németországban vasárnap szinte minden zárva van, kivétel a kajáldák). Amit biztos, hogy nem szabad kihagyni: német H&M (Magdeburg - három emeletes). Mérhetetlen nagy kínálat, sok-sok leárazás, temérdek szín, fazon, méret. Mekka. Német Deichmann. Tanulság, ott az egyet fizet kettőt kap akció csak és kizárólag a leakciózott termékre érvényes, a normális árura nem. De normálisabb választék, mint az itthoniban (legalábbis szerintem). 
Német C&A: sokkalta nagyobb. Német Dougles. Bár nem ruha üzlet, de mivel a többieket érdekelte ez is, bementünk. Érdekes volt. Sok-sok tester cucc, még tanácsot is adnak. Vero Moda: az a hely, ahova nekem soha többet nem szabad bemennem. Drága, nekem. De még mennyire. Csupa, csupa olyan ízlésű cucc, ami nekem bejön, de mérföldes árral. Tehát onnan csak egy olcsócska blézert engedtem meg magamnak. Azt is betudtam a névnapi ajándékomnak. Höh...

Ezeken kívül a többieknek tetszett a Newyorker, amiből Brémában egy négy emeletesset láttunk. Twobytwo, ami hasonló, mint a Newyorker. TailyWeil, amit a mai napig nem értem, hogy miért ajnároznak. Orsay, ahol ritkábban vannak jó cuccok, de összességében olyan deformáltak. Valami Madonna (ha jól emlékszem), szintén newyorkeres beütés. 

A képen azok a ruhák láthatók, amit összevakargattam magamnak. Bár a szoknya hosszabbnak indult, de a hosszabb kiszerelésben nem létezett 32-es méret, tehát maradt ez. Valamint hiányzik még a bemutatóból egy fehér póló (H&M, dupla pólós, a csíkos ment barátnőmnek), illetve egy ingruha, ami kék-zöld-fekete kockás (H&M). Meg egy padlizsán és egy fekete vastag harisnya (C&A, szintén dupla kiszereléses), de azokat inkább nem raktam ki. Illetőleg egy ajándék céges fekete póló HEAVY METALL felirattal. Tök frankón néz ki.

Következő bejegyzés majd hamarosan... 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése