2015. április 19., vasárnap

Coffee Prince

Amikor már semmihez nincs kedved, unod a doramákat is,mindenki és minden egy elviselhetetlen izéke, de azért rákattintasz valamire, mert úgy sincs más alapon, és akkor bepisilősen, letehetetlenül, akkor is végignézel 10 részt, mert egyszerűen muszáj és nem érdekel hogy mész másnap dolgozni, inkább leszel kóma 2.0 mintsem kikapcsold a doramát, avagy a Coffee Prince.

Történet:
 A sztori egyszerű. A lány beöltözik fiúnak, hogy  munkát kapjon. A főnöke egy seggfej, és éveken át viszonzatlan szerelemben élt. A közös munka során pedig  egymásra találnak. Mindez még unalmasan is hangzana, de itt van egy hatalmas de. Maga a Coffee Prince kávézó, és annak dolgozói. Megfűszerezi a sok színes szereplő, a különböző történetek keveréke, és ezáltal egy élvezhető sorozatot kap a néző.

Vélemény: 
És igen. Régi, és klisés, és lehetetlen alapokon működik, de valahogy mégis működik. Vajon miért? Szerintem azért, mert nem csak egy főszereplő van, nem csak egy fő szálon fut a dolog, és mert nem csak egyetlen egy gonddal küzdenek a főszereplők. Igen, van egy kiemelt figura, akivel  minden elkezdődik, és nélküle a többiekről sem tudnánk meg semmit, de ennyi. Miután beindítja a történet folyamát, már nem csak rá vagyunk kíváncsiak, hanem a többi szerencsétlen szerelmesre is. A viszonzatlanra, az elhagyottra, a vágyakozóra és a szabadelvűre egyaránt. Arra, aki keresi az elvesztett szerelmét, arra, aki plaboyként viselkedik,és arra is aki együgyű módon szeret.

A Coffee Prince működési elve a párosításokban rejlik. Mindenki mindenkivel, keresztbe kasul, és mégis végig tudjuk hogy ki kihez hű, és a történet folyamán bekövetkező botlások nem is igazán botlások, hanem annak kiterjesztése, hogy tudják, ki is kell nekik igazán.

A Coffee Prince már egy régebbi dorama, még azon doramák előtt készült, amelyekben a szemérmesség dominál, az érintés pedig egyenesen egy csoda. Itt amit csak lehet taperolnak, ölelgetnek, simogatnak.

Szóval akinek van kedve, az fogjon bele. Nem hiszem, hogy túlzottan nagyon csalódna benne.

Év: 2007

Részek száma:17

Szereplők: Gong Yoo
                     Yoon Eun-Hye
                     Lee Sun-Kyun
                     Chae Jung-An





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése