Tavaszi tekercset készíteni könnyű.Na aki ezt mondja, annak igaza is van. Ha van hozzá rizslapod, egyenesen ötperces kajának is nevezhetnénk. Na jó, azért a töltelék elkészítése, meg a felcsavargatás nem megy olyan gyorsan, de tényleg egyszerű elkészíteni, és még a nem főzők kategóriások is simán megcsinálják. (Én is az vagyok.)
Hozzávalók:
- rizstészta lap (kerek, egy csomagolásban kb. 40 db van)
- káposzta
- bambusz (nem muszáj)
- valamilyen olaj (gyömbér, szezámmag, mogyoró, stb.)
- vagy halszósz
- hús (én darált húst tettem bele)
- zöldségek (paradicsom, paprika, uborka,bármi)
- sajt (én füstölt sajtot raktam bele)
- és bármi más, amit kedvelsz
Első lépés:
Ezek közül válogasd ki amit szeretsz, tegyél hozzá olyat, ami nincs a felsoroltak között, de szeretsz, és keverd össze. A káposztát reszeld le, a zöldségeket aprítsd fel, a húst süsd meg, és ezután egy nagy tálba kutyulj össze mindent.
Második lépés:
Tegyél egy akkora tálba vizet, ami kicsit nagyobb a rizstésztalapok méreténél. Egyesével áztasd be őket kb. 3-4 másodpercig. Egyet kiveszel a csomagolásból, benne tartod egy picit, és egy tálra rakod. Megpakolod az előzőleg kutymákolt töltelékkel, és felcsavarod, miközben a másik lap már ázik a vízben. Ha becsavartad, a tálban lévőt is köré tekered. Mindenképpen két lap kell egy tekercshez, mivel a lapok vékonyak, és szakadósak. Ezt megismétled még annyiszor amennyi tekercset szeretnél.
Harmadik lépés:
Süsd ki olajban. Akkor látod ha megsült, hogyha aranybarna a felülete.Nem kell hozzá, maximum 4 perc (se).
Negyedik lépés:
Edd meg! :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése