2015. augusztus 14., péntek

Leiner Laura - Késtél (De miért?)

Budai Rebeka, aki tizenhat évesen egy gimnáziumi együttesben játszott, egy átlagos napon zenés videót posztolt az egyik közösségi oldalra. A dal pillanatok alatt hihetetlenül népszerű lett, és Rebekát felkarolta Körte, a tetoválóművészből lett zenei menedzser. Azóta az egész ország Bexiként ismeri a tinisztárt. 
Bexit most egy zenei tehetségkutató műsor elődöntőjébe hívják, hogy duettet énekeljen Nagy Márkkal, az egyik versenyzővel. Menedzsere tanácsára a lány eleget tesz a felkérésnek, mert kell a reklám a hamarosan megjelenő második lemezének. És ezzel kezdetét veszi egy nagyon zűrös hét. 

Laura regénye most merőbben más volt a többihez képest. Szó mi szó, nem rejtette véka alá a reality showkról alkotott véleményét. A megítélése az egész folyamatról, ahogy felfedezik a tehetségeket, azon át, ahogy bejutnak a versenyekre és csillagokká protezsálnak át nagyon szuper leírást ad. A végén persze ott van a csúf csalódás, hogy igenis, te csak egy 5 hetes sztárocska vagy, akinek ketyeg a népszerűségi indexe. Szóval, a nézők nem kíváncsiak rád, ha nem produkálsz valami bulvárnak való szaftos sztorit. Ez elég szomorú a mai világban.

Az író nő történetbeli felépítése tehát megnyerő. Ugyanakkor ott van az a tény is, hogy sokszor túlcifráz minden apró kis momentumot. De sokan ezt szeretik benne. Mindig tud váratlan meglepetéseket csempészni az alkotásaiba.


Kedvenc szereplőm Körte, aki a sajátságos stílusával egyszerűen arat. Ha énekes lennék - ami persze lehetetlen -, akkor egészen biztos őt kérném fel menedzseremnek. A többi szereplőről véleményem objektív. 
Elolvastam, felfogtam, beleéltem magam a celebek világába. Ennyi. Valószínű maga a szál nem érdekel annyira, hogy most oda és vissza legyek tőle. Rengeteg olyan énekes van, aki youtube alapján lett közismert. Ők az ilyen több évig futó hírességek, akik egy idő után unalmassá válnak a közönség számára. Ha csak nem dobnak be valami feltűnő változást, mert akkor még 1 további évig betölthetik az újságok rovatainak egy részét.

Laura hősnője Budai Rebeka (Bexi) a sajátságos módján a barna festetlen hajával és a gitárjával hódította meg a nagyérdeműt egy olyan dallal, amit a volt barátjához intézett Késtél címmel. Ez akár hétköznapi dolognak is számít. Hány olyan hírességet ismerünk, akik egy slágeres előadóként járják az országot?

Na, de mindezek ellenére remélhetőleg kezembe kerül a második rész is. Nagy Márk szenvedéseire kíváncsi vagyok.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése