2015. augusztus 26., szerda

Uni-Ball - japán tollak


Bíró Lajos találmánya napjainkig hatalmas utat tett meg. Mindenhol megtalálható, mindenki használja. Teljesen beleivódott a világ mindennapjaiba. Most ajánlani fogok egy olyan minőségi japán márkát, amit több mint tíz éve használok. Ez nem más, mint az UNI-BALL.

Saját készletem.


Az 1887-es kezdés után a cég hatalmas változásokon ment keresztül. Az alapító, Niroku Masaki az elején még csak 10 alkalmazottal működött, mára pedig világméretűvé nőtte ki magát a - most már - Mitsubishi Pencil. A cég profilja természetesen már túlmutat az egyszerű tollakon és ceruzákon, de én szeretnék most csak azokra koncentrálni.


Egyszer, valamelyik iskolakezdés előtt a Facebookon láttam egy kérdést, miszerint: Ti milyen japános, otakus dolgot szereztek be a tanévre? Én kapásból az UNI-BALL tollakra gondoltam. Már általános iskola óta ezt használom, és tapasztalatból tudom, hogy ennél jobbat nem lehet találni a piacon, ami jobban képviselné a japán mentalitást. 

A tollak nagyon megbízhatóak. A képen látható típus: SD-102 golyóstoll. A külseje letisztult. Pár órás folyamatos írás után sem folyik meg a tinta. Szépen, egyenletesen fog, valamint a 0,70 mm-es méret pont tökéletes, se nem vékony, se nem vastag. Igaz csak a három alapszínben található meg (piros, fekete, kék), örülnék egy zöldnek is, de legalább van ceruza (rotring) is. Az U5-102 típusú ceruzába 0,50 mm-es hegyek szükségesek (személy szerint a B2-es típust ajánlom hegynek). Természetesen ezeken kívül rengeteg típus, szín, alak van az UNI-BALL választékában. Párat már használtam is, de a fentebb leírt tollak váltak be a legjobban. 

Árkategória szerint talán közepes. Nem olcsó, mert eddig akciósan is 450 forint környékén vásároltam, ezzel szemben két hónapig, folyamatos jegyzetelés mellett nem kellett tollat vennem. Más tollak esetében a vásárlás általában két hetes időközönként szokott történni (Stabilo, Maped). De ismerek nála jóval drágább, de haszontalan íróeszközöket is. Átlagos árnak talán az 550 forint környékét lőném be, de ennyit simán megér, ha nem pacázza össze a nehezen teleírt oldalakat. 

Szívesen ajánlom mindenkinek, mert könnyen kezelhető és mégis hatékony. 
Igazi japán minőség!

Magyar nyelvű oldal: UNI-BALL.hu
Angol nyelvű oldal: UNI-BALL.com
Japán nyelvű oldal: MPUNI.co.jp
Facebook oldal: UNI-BALL Univerzum


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése