2015. október 31., szombat

Erdélyország hegye-völgye


Imádom utazások beszámolóit! Akármi jöhet, ami azzal kapcsolatos, hogy hogyan ismerhetem meg a világot. Követem televízió műsorokban, interneten, közösségi portálokon is az ilyesfajta dolgokat. 

Nemrégiben történt egy nagy esemény, aminek nagyon lehet örülni, mert minket, magyarokat is elismertek, bár kicsit közvetve. A híres-neves Lonely Planet utazó-portál leközölte a 2016-os évre vonatkozó legjobb úti célokat, köztük Erdélyt is.

Torockó 2013 (saját)

Ezzel a címmel írtak egy egész összeszedett kis bejegyzést Erdélyről (alias about Transylvania... höh...). Kicsit mindenre kitértek benne, de a hangulatot a képekkel lehet legjobban meghozni. Egyszer nekem is volt szerencsém egy hetet Erdélyben tölteni. 

Egy körutazást tettünk, ami során számos magyar történelmi helyszínt megnéztük, rengeteget túráztunk és kipróbálhattuk a székely gasztronómiát (ritkán szoktam alkoholt fogyasztani, de az ottani áfonya pálinka isteni) is. Valamennyire mindig visszavágyom Torockó magas szikláira, vagy az ezeréves határ csorgó patakjai mellé. Nagyon megnyugtató, természetközeli utazás volt. Orvosilag előírnék mindenkinek egy körutat oda.

Gyilkos-tó 2013 (saját)
Zöldellő 2013 (saját)
Vajdahunyad vára 2013 (saját)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése