2015. június 13., szombat

Törésvonal - San Andreas

  Maga már az egyik főszereplő Dwayne Johnson neve is sokat mondhat a pankrátor rajongóknak, hiszen 1995-től kezdődően a WWE (World Wrestling Entertainment) szerzett pankrátori hírnevet.

  A szerepe a legegyszerűbb. Ő a hős, erős apuka, aki a film végére megmenti a családját. A kigyúrt alkatával és sportolói vénájával valóban elképzelhető, hogy kibírja percekig a víz alatt és rendkívüli nagy erőléttel rendelkezik. Teljesen megfelel a szerepnek.Maga a történet:

  Kalifornia lakói fel vannak készülve a földrengésekre. Azt hitték. De ilyen méretű katasztrófára senki sem számított: San Franciscót és környékét egy 9-es fokozatú rengés teszi a földdel egyenlővé.  Egy helikopterpilóta (Dwayne Johnson) és rég elhidegült felesége (Carla Gugino) Los Angelesből észak felé indul, hogy megkísérelje a lehetetlent: fel akarják kutatni, és meg akarják menteni a romok között ragadt lányukat. De amikor azt hiszik, már minden bajon túl vannak, akkor kezdődnek az igazi kalandok.


  A körítés jó. Vannak Amerika leghíresebb városai. A megtörtént Japán 2011-es földrengés katasztrófa, ami az egész szigetet arrébb lökte, megmozgatva ezzel a Csendes óceánt. Tehát, a készítő csak összerakta ezt a két dolgot, ami nem bizonyult rossz ötletnek.

  A film valóban ötlet gazdag, de így is egyszerűnek mondható a cselekménye. A lényeg mégsem a főszereplő család, hanem a körülöttük zajló események. Ahogy szépen lassan rommá válik az, amit az emberek a hosszú évek során felépítettek. Emberéletek, sorsok vesznek el a hatalmas tragédia során. Teljes mértékben azonosulni lehet a szereplőkkel, hiszen ilyenkor átpörög az ember agyában.. mi lenne, ha most ebben a pillanatban lenne egy ehhez hasonló tragédia? Mit csinálnánk? Hova menekülnénk? Valószínűleg állatok módjára lökdösnénk egymást a túlélésünk érdekében, és próbálnánk a családunkat minél nagyobb biztonságban tudni.

  Kisebb-nagyobb elnagyolások történtek a cselekmények során, de túllehetett rajtuk siklani. Maga a látvány lenyűgöző, ahogy elénk tárták az alkotók. Habár, még mindig nem értem a 3D-s nézőpontot. Egyszer-kétszer kiesett egy szikla vagy épp egy épület a kivetítőről, de lényegében ugyanaz, mintha egy szimpla vetítésen ültem volna.


  A filmet ajánlom mindenkinek, aki szereti az izgalmas és veszélyes pillanatokat. Vagy épp világvége hangulatban érzi magát.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése